Mladík kradol a mal pri sebe drogy. Živnostník tovar preberal ale neplatil – je obvinený. Nález munície z II. sv. vojny. Žena našla smrť v studni pri chate

14.07.2010 Celý región

Mladík kradol a mal pri sebe drogy: V utorok 13.7.2010 prešovskí policajti začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie pre prečin krádeže 19 ročnému Prešovčanovi, prechodne bývajúcemu v Kapušanoch.
Ten v nočných hodinách v jednom z obchodných domov v Prešove skonzumoval na oddelení potravín pečivo za 0.31 Eur, ale pri prechádzaní cez pokladničnú zónu nezaplatil. Keďže bol už raz za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý Obvodným úradom v Prešove, tak bol obvinený pre krádež. Pri kontrole u neho policajti zaistili vysušenú látku rastlinného pôvodu o množstve 3,2 g. Táto látka po vykonaní narkotestu vykazovala prítomnosť tetrahydrocanabinolu THC).
Polícia preto začala aj trestné stíhanie a vzniesla obvinenie pre prečin nedovolenej výroby omamných látok a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Obvinený muž bol dňa 13.7.2010 zadržaný, umiestnený v cele policajného zaistenia a bude spracovaný návrh na podanie obžaloby.

Živnostník tovar preberal ale neplatil – je obvinený
V utorok 13.7.2010 Humenský policajný vyšetrovateľa začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie za zločin podvodu 33 ročnému živnostníkovi z Nižnej Sitnice, okr, . Humenné. Obvinený ako živnostník v priebehu januára a februára 2010 zobral od troch firiem so sídlom v Humennom rôzny stavebný materiál a elektrické náradie na dodacie listy a faktúry v celkovej hodnote 8 431, - Eur. Vždy pri kúpe tovaru uviedol, že uvedenú sumu určite uhradí, ale do dnešného dňa sa tak nestalo. Obvinený je stíhaný na slobode. Prípad vyšetruje ÚJKP OR PZ v Humennom

Nález munície z II. sv. vojny:
V utorok 13.7.2010 oznámil Svidníckym policajtom 16 ročný mladík z Krajnej Bystrej, okr. Svidník, nález povojnovej munície neďaleko motorestu Poľana v obci Krajná Poľana. Miesto bolo zaistené hliadkou OO PZ Svidník. Privolaný pyrotechník KR PZ Prešov na mieste zaistil 3 ručné granáty vz. 42, z II. svetovej vojny a prevzal ich na likvidáciu.

Krádež auta
V dobe od 21.00 hod. dňa 13.7.2010 do 11.30 hod. dňa 14.7.2010 z parkoviska spred obytného domu v obci Veľký Slavkov okres Poprad došlo ku krádeži osobného mot. vozidla zn. Škoda Oktávia Combi 1,9 TDI 4x4 , striebornej metalízy, MPZ \"SRB\" TEČ RI756RT, rok výroby 2001

Žena našla smrť v studni pri chate
Svidnícki policajti 13. 7.2010 začali trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia. Ku skutku došlo v ten istý deň keď za doposiaľ nezistených príčin a okolností v čase od 14.30 hod. do 17.00 hod. v chatovej oblasti zv. Lazy v k. ú. mesta Svidník v studni pri drevenej chate došlo k náhlemu úmrtiu 52 ročnej ženy zo Svidníka. Tá bola nájdená hornou časťou tela ponorená vo vode v studni bez známok života. Ohliadajúci lekár konštatoval, že k jej úmrtiu došlo bez známok cudzieho zavinenia a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu na zistenie presnej príčiny smrti. Telo nebohej sa nachádza v márnici vo Svidníku.
 

Vyberte región